Toertocht 2020

LET OP: Helaas zijn wij vanwege het Corona virus genoodzaakt de Toertocht van dit jaar niet door te laten gaan. Wij hopen dat iedereen veilig en gezond blijft zodat we elkaar later dit jaar weer kunnen treffen op een ander event.

Beste mensen,

 Alweer de 52e editie

We hebben een gebied gevonden in Duitsland, waar we met de Toertocht nog niet zijn geweest : Bergisches Land.

Het is een gebied bezaaid met heuvels, stuwdammen en – meren, vakwerkhuizen, mooie stadjes, pittoreske dorpjes en verstilde gehuchten. Het is er rustig, de wegen zijn goed en er is bijna overal volop gratis parkeergelegenheid. Kortom, bij uitstek geschikt voor een mooie toertocht.

We hebben ook dit jaar weer 3 klassementen:

  • A-klassement : Dit is voor de echte puzzelaars.
  • B-klassement : Voor hen die een uitdaging wel op prijs stellen maar de dagen op redelijk ontspannen wijze willen doorbrengen met wat zoekopdrachten en vragen.
  • C-klassement : Voor hen die er bij willen zijn en de mooie routes willen rijden zonder te puzzelen.

De routes die gevolgd worden zijn voor alle klassementen gelijk. Ook laten we het sterrit-principe weer terugkomen. Je zult andere deelnemers dus weer regelmatig tegenkomen en dat is wel zo gezellig.

Voor alle klassementen hebben we ons uiterste best gedaan om voldoende tijd en gelegenheid voor pauzes (koffie, lunch, toilet) in te lassen.

Verder zul je, als jij je aan de regels, richttijden en adviezen houdt, op tijd “binnen” zijn zodat je op het gemak van een drankje, hapje en diner kunt genieten.

Een tipje van de sluier

Op vrijdag 15 mei starten we net als vorig jaar in The Hubble op de TU/e. Hier staat de koffie/thee met cake klaar en neem je de routeboeken in ontvangst.

Daarna mag je in de collegezaal natuurlijk ook weer dia’s bekijken.

Verspreid over de 2 dagen hebben we een “Groene leidraad” i.p.v. een “Rode Draad”. Dit geeft al een hint voor naar wat je dient te gaan zoeken….

Je rijdt de eerste dag allereerst naar een middeleeuws dorpje, waar de eerste wandelopdracht wacht. Vervolgens maak je al rijdend een zoektocht langs de rivier de Agger en vervolgt je jouw weg naar Bergneustadt, waar deze dag het stermiddelpunt is. Je kunt hier ook lunchen of koffiedrinken.

De 1e opdracht voer je uit tijdens een wandeling door de  “Altstadt”.

Vervolgens ga je richting Marienheide en bezoekt u nog een waterburcht, waar we natuurlijk ook weer de nodige opdrachten hebben verzonnen.

Tot slot rijd je naar het overnachtingshotel Best Western Leoso in Leverkusen, waar we ook dineren.

Na het ontbijt kun je (hopelijk 😊) fris en fruitig beginnen aan de 2e dag.

Het stermiddelpunt voor vandaag is een leuk terras, van waaruit je o.a. de Altenberger Dom met een bezoek gaat vereren. We hebben in deze omgeving ook nog een andere leuke route gevonden waar u plaatsjes tegenkomt zoals Hommerich, Miebach en Dürscheid. En natuurlijk mag een kasteel niet ontbreken. Je kunt een laatste wandelopdracht verwachten bij Kasteel Paffendorf voor de reis terug naar The Hubble aanvangt.

De terugkomst in community cafe THE HUBBLE op de TU/e is gepland op zaterdag om 16.30 uur.

In afwijking van de laatste jaren van de toertocht is er dit jaar op de 2e dag geen Buffet.

Je kunt eventueel een keus maken uit de maaltijden van Community Café The HUBBLE. Op het inschrijfformulier kun je (vrijblijvend) al aangeven of je hier gebruik van gaat maken, zodat wij The Hubble een indicatie kunnen geven van het aantal maaltijden dat zij mogen verzorgen. Wij sturen je 3 a 4 weken voor de start van de toertocht een menukaart van The Hubble. Je menukeuze ontvangen wij dan graag per omgaande retour. The HUBBLE heeft deze gegevens nodig voor haar planning. Als je gebruik maakt van een maaltijd dien je die ter plaatse af te rekenen met een bankpas of creditkaart. Houd hier s.v.p. rekening mee omdat contante betaling niet mogelijk is. De keuken van The Hubble sluit om 20.00 uur. Je hebt de keuze om voor of na de uitleg een hapje te eten.

Wij verwachten omstreeks 17.30 uur te kunnen starten met de traditionele uitleg. Ook deze keer houden we het kort en beperken we ons tot de opdrachten, vragen etc. die veel strafpunten hebben opgeleverd.

Na de uitleg sluiten we af met de prijsuitreiking.

Wij hopen dat je bij deze toertocht weer van de partij wilt zijn.

Kies dan een klassement en schrijf u in!

De inschrijving sluit op 1 februari 2020.

Schrijf snel in want voor de inschrijvingen die na deze datum binnenkomen kunnen we niet garanderen dat we een hotelovernachting kunnen regelen.

 

De uitzetters: Annerie Mikkers, René, Jan en Anne Joosen.

< Terug naar overzicht

Meer nieuws

Pathé vouchers langer bruikbaar

Pathé heeft onderstaande aan ons bevestigd mbt expiraties voor gekochte vouchers: Vouchers die verlopen tussen 15 december 2020 t/m 31 januari 2021 worden verlengd naar 31 maart 2021 Vouchers die verlopen tussen 1 febru...

Lees verder > 21 januari 2021

Efteling update COVID-19

Zoals jullie mogelijk weten heeft Efteling, met het oog op COVID-19 en de veiligheid, helaas tijdelijk de poorten gesloten. Graag willen wij jullie laten weten dat ze ernaar streven om per 20 mei aanstaande de poorten we...

Lees verder > 11 mei 2020

All shows are cancelled

Due to the restrictions of the Dutch parlement regarding the COVID-19 outbreak all shows and concerts in Muziekgebouw en Parktheater will be postponed or cancelled. For more information with regards to the shows we would...

Lees verder > 27 maart 2020

Tickets voor Toverland

NIEUWE KAARTEN ZIJN WEER BESCHIKBAAR Ontdek een magische wereld voor de hele familie Attractiepark Toverland biedt meer dan dertig attracties voor jong en oud, buiten en overdekt. Ontdek ze allemaal! Even bijkomen? Genie...

Lees verder > 12 februari 2020