Toertocht 2020

Autotoertocht 15 en 16 mei 2020

Schwartz, weiss und grün….

Beste mensen,

 Alweer de 52 e editie

We hebben een gebied gevonden in Duitsland, waar we met de Toertocht nog niet zijn geweest: Bergisches Land.

Het is een gebied bezaaid met heuvels, stuwdammen en – meren, vakwerkhuizen, mooie stadjes, pittoreske dorpjes en verstilde gehuchten. Het is er rustig, de wegen zijn goed en er is bijna overal volop gratis parkeren. Kortom, bij uitstek geschikt voor een mooie toertocht.

We hebben ook dit jaar weer 3 klassementen:

  • A-klassement: Dit is voor de echte puzzelaars.
  • B-klassement: Voor hen die een uitdaging wel op prijs stellen maar de dagen op redelijk ontspannen wijze willen doorbrengen met wat besproken en vragen.
  • C-klassement: Voor hen die er bij willen zijn en de mooie routes willen rijden zonder te puzzelen.

De routes die gevolgd worden zijn voor alle klassementen gelijk. Ook laten we het sterrit-principe weer terugkomen. U zult andere deelnemers dus weer regelmatig tegenkomen. En dat is wel zo gezellig.

Voor alle klassementen hebben we ons beste best gedaan om voldoende tijd en gelegenheid voor pauzes (koffie, lunch, toilet) in te lassen.

Verder zult u, als u zich aan de regels houdt, richttijden en adviezen houdt, op tijd “binnen” zijn gewaarmerkt u op het gemak van een drankje, hapje en diner kunt genieten.

Een tipje van de sluier

Op vrijdag 15 mei starten we net als vorig jaar in The Hubble op de TU / e. Hier staat de koffie / thee met cake klaar en neemt u de routeboeken in ontvangst.

Bekeken mag u in de collegezaal natuurlijk ook weer dia’s bekijken.

Verspreid over de 2 dagen hebben we een “Groene leidraad” ipv een “Rode Draad”. Dit geeft een hint op wat u dient te gaan zoeken ….

U rijdt de eerste dag allereerst naar een middeleeuws dorpje, waar uw eerste wandelopdracht wacht. Vervolgens maakt u al rijdend een zoektocht langs de rivier de Agger en vervolgt u uw weg naar Bergneustadt, waar deze dag het stermiddelpunt is.

U kunt hier ook lunchen of koffiedrinken.

De 1e opdracht voert u uit tijdens een wandeling door de  “Altstadt”.

Vervolgens gaat u richting Marienheide en bezoekt u nog een waterburcht, waar we natuurlijk ook weer de nodige opdrachten hebben verzonnen.

Tot slot rijdt u naar het overnachtingshotel Best Western Leoso in Leverkusen, waar we ook dineren.

Na het ontbijt kunt u (hopelijk 😊) fris en fruitig beginnen aan de 2e dag.

Het stermiddelpunt voor vandaag is een leuk terras, van waaruit u o.a. de Altenberger Dom met een bezoek gaat vereren. We hebben in deze omgeving ook nog een andere leuke route gevonden waar u plaatsjes tegenkomt zoals Hommerich, Miebach en Dürscheid. En natuurlijk mag een kasteel niet ontbreken. U kunt een laatste wandelopdracht verwachten bij Kasteel Paffendorf voor u de reis terug naar The Hubble aanvangt.

De terugkomst in community cafe THE HUBBLE op de TU/e is gepland op zaterdag om 16.30 uur.

In afwijking van de laatste jaren van de toertocht is er dit jaar op de 2e dag geen Buffet.

U kunt eventueel een keus maken uit de maaltijden van Community Café The HUBBLE. Op het meegezonden inschrijfformulier kunt u (vrijblijvend) al aangeven of u hier gebruik van gaat maken, zodat wij The Hubble een indicatie kunnen geven van het aantal maaltijden dat zij mogen verzorgen. Wij sturen u 3 a 4 weken voor de start van de toertocht een menukaart van The Hubble. Uw menukeuze ontvangen wij dan graag per omgaande retour. The HUBBLE heeft deze gegevens nodig voor haar planning. Als u gebruik maakt van een maaltijd dient u die ter plaatse af te rekenen met een bankpas of creditkaart. Houd hier s.v.p. rekening mee omdat contante betaling niet mogelijk is. De keuken van The Hubble sluit om 20.00 uur. U heeft de keuze om voor of na de uitleg een hapje te eten.

Wij verwachten omstreeks 17.30 uur te kunnen starten met de traditionele uitleg. Ook deze keer houden we het kort en beperkt we ons tot de opdrachten, vragen etc. die veel strafpunten hebben opgeleverd.

Na de uitleg sluiten we af met de prijsuitreiking.

Wij hopen dat u bij deze toertocht weer van de partij wilt zijn.

Kies dan een klassement en schrijf je in!

De inschrijving sluit op 1 februari 2020.

Schrijf snel in want voor de inschrijvingen die na deze datum binnenkomen kunnen we niet garanderen dat we een hotelovernachting kunnen regelen.

 

De uitzetters: Annerie Mikkers, René, Jan en Anne Joosen.

 

< Terug naar overzicht

Meer nieuws

Huisvesting Hubble

Vanaf 1 april 2019 sluiten de deuren van het PVOC. Uiteraard een situatie waar we niet blij mee zijn daar we hiermee onze eigen identiteit verlaten. Waar we wel blij mee zijn is dat we bij Hubble in gebouw Luna een openi...

Lees verder > 01 november 2018

Inschrijfbureau is verhuisd

Inschrijfbureau   Het inschrijfbureau is verhuisd naar gebouw Luna ruimte 1.044 naast de kapper op vloer 1.   elke donderdag ben je van harte welkom in Luna tussen 12:30 en 13:30 uur....

Lees verder > 20 juli 2018