Pensionado reis naar Rotterdam 3 – 6 september

Chocolade, Kinderdijk & Rotterdam

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar Ridderkerk. Bij chocolatier Frits van Noppen wordt u ontvangen met koffie of thee.Na afloop van deze boeiende demonstratie stappen we weer in de bus en rijden we naar Kinderdijk
Hoe de naam Kinderdijk is ontstaan, is niet helemaal duidelijk er doen zich hier enkele verhalen over de ronde. Het bekendste verhaal is afkomstig uit 1421 tijdens de grote St. Elisabethvloed. Nadat de ergste storm was geluwd ging men naar de dijk om te kijken wat er te redden viel. In de verte zag men een wiegje aan komen drijven, men had geen hoop meer, maar toen het dichterbij kwam zag men een kat op het wiegje zitten die het in evenwicht hield door op en neer te springen zodat er geen water in het wiegje zou komen.
Aangekomen in Kinderdijk stoppen wij voor een heerlijke lunch, bestaande uit een koffietafel met kroket.
Nadat u heeft kunnen genieten van de lunch gaan we onze weg vervolgen richting Rotterdam. Hier aangekomen schepen we in voor een rondvaart door de havens van Rotterdam, u heeft een prachtig zicht op de bedrijvigheid van de drukste haven van Nederland en de skyline van Rotterdam.
Dan is het alweer tijd om naar huis te gaan, onderweg stoppen we nog voor een goed verzorgd drie gangen diner, waarna we u moe en voldaan naar uw opstapplaats retour brengen.

Deelname staat uitsluitend open voor pensionado’s van de TU/e met hun partner! De eigen bijdrage voor deze trip bedraagt: € 35,00 per persoon.

Praktische Informatie:
Aanmelden uitsluitend schriftelijk, zo spoedig mogelijk, doch niet later dan
15 augustus 2019 Aanmelden alleen via betaling is niet voldoende!

Zoals bij alle reizen die de CU faciliteert, moet de deelnemer zelf zorgen voor een passende reis / ongevallen verzekering.
Deelname gebeurt op eigen verantwoordelijkheid. Eisen aan uw mobiliteit worden bepaald door de voorwaarden van de reisorganisatie.
Het is ongeveer 500 meter lopen van de bus naar de boot

< Terug naar overzicht

Meer nieuws

Toertocht 2020

Autotoertocht 15 en 16 mei 2020 Schwartz, weiss und grün …. Al voor de 52e keer organiseren we een 2-daagse autotoertocht naar mooie gebieden en plekjes in Nederland, Belgïe of Duitsland. En wel op 15 en 16 mei 2020....

Lees verder > 13 augustus 2019

Medewerkersfestival

Medewerkersfestival 15 september Van 12:00 tot 17:00 uur nodig wij jullie uit om samen met kinderen en partners een bezoek te brengen aan het medewerkersfestival op het Koe-veld nabij het Auditorium op het terrein van de...

Lees verder > 31 juli 2019

Huisvesting Hubble

Vanaf 1 april 2019 sluiten de deuren van het PVOC. Uiteraard een situatie waar we niet blij mee zijn daar we hiermee onze eigen identiteit verlaten. Waar we wel blij mee zijn is dat we bij Hubble in gebouw Luna een openi...

Lees verder > 01 november 2018