Pensionado reis naar Keulen

Pensionado’s van de TU/e.

 

U wordt hierbij uitgenodigd om deel te nemen aan de jaarlijkse dagtocht die namens het College van Bestuur door Colleagues United wordt georganiseerd.

 

Keulen (D)

 

Niet ver over de grens ligt aan de Rijn de stad Köln. De lange geschiedenis van Köln en de vele religies die naast elkaar leven maken het een interessante stad om te bezoeken. Natuurlijk kennen we de Kölner Dom, maar de vele heersers van de stad hebben zo hun sporen nagelaten. De eerder genoemde Dom van Köln steekt hoog boven de stad uit. De bouw van dit magistrale bouwwerk begon in de 13e eeuw, maar werd pas voltooid in de 19e eeuw. De Dom geldt als de kathedraal van het bisdom maar is tevens ook een plek voor pelgrims omdat de relikwieën van de drie koningen bewaard worden in een schrijn in de Dom. Naast de Dom ligt het oudste deel van de stad, de Altstadt. Diverse straatjes zijn er nog verhard met oude plaveien, in dit gedeelte kan naar hartenlust gewinkeld worden en natuurlijk kan men er even uitrusten op een terrasje. Een boottocht op de Rijn maakt een bezoek aan Köln compleet, het aanzicht vanaf het water is toch weer anders.

Vanaf het opstappunt vertrekken we rechtstreeks naar Köln. Aangekomen in Köln hebben we voor u een rondvaart van circa 1 uur gereserveerd met aan boord een wel verdiend kopje koffie met wat lekkers.  Na afloop van de rondvaart is het tijd voor de lunch, ons lunchadres is niet ver van de Dom. Hier bieden wij u een warme maaltijd aan in een gezellig “Brauhaus”. Hierna heeft u alle tijd om de stad te gaan verkennen, wat dacht u ervan om eens een bezoek te brengen aan de Dom, of aan het Romeins- Germaans museum, maar ook zijn er veel leuke winkels, kortom er is genoeg te beleven om de middag in te vullen. Op een afgesproken tijd wordt u weer verwacht bij de bus om aan de terugreis te beginnen. De dag sluiten we af met een koffietafel, uiteraard met kroket, waarna we u weer retour brengen naar uw opstapplaats.

< Terug naar overzicht

Meer nieuws

Inschrijfbureau is verhuist

Inschrijfbureau   Het inschrijfbureau is verhuist naar gebouw Luna ruimte 1.044 naast de kapper op vloer 1.   Vanaf 16 augustus 2018 ben je elke donderdag van harte welkom in Luna tussen 12:30 en 13:30 uur....

Lees verder > 20 juli 2018

Medewerkersdag 60 jaar PV/CU

Zondag 9 september, 12.00 – 17.00 uur  op het Koeveld  voor alle medewerkers van de TU/e                 12:00 uur Aanvang Festival 12.00 – 17.00 uur DJ/Zanger en presentator (podium...

Lees verder > 04 maart 2018